РОЛЬ САМОРЕГУЛЯЦІЇ КОМБАТАНТІВ У ФОРМУВАННІ ПОСТТРАВМАТИЧНОГО СТРЕСОВОГО РОЗЛАДУ - Колесніченко, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2019)
У статті викладено результати вивчення ролі різних складових системи саморегуляції y формуванні посттравматичних стресових реакцій у комбатантів. Обґрунтовані особистісні особливості, що сприяють та знижують показник посттравматичного стресового розладу. Представлені показники системи саморегуляції ретельно описують формування посттравматичного стресового розладу у таких типів, як “прогнозуючий небезпеку”, “відкритий небезпеці”, “приймаючий роль жертви”, “приховуючий свій страх”.