ХРОНОЛОГІЧНИЙ ОГЛЯД СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ВНУТРІШНЬОЇ РОЗВІДКИ МВС-КДБ І ВИМОГ ЩОДО МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНИХ ЯКОСТЕЙ ОФІЦЕРІВ НЕГЛАСНОГО АПАРАТУ - Сергієнко, А.; Ковалик, Т. (Вісник Національного університету оборони України, 2019)
У хронологічному аспекті аналізуються структурно-функціональні зміни та вимоги до якісного складу офіцерів секретного розвідувального апарату внутрішніх органів М.І.А. і КДБ. На основі досвіду, конкретної підготовки, а також зовнішньої діяльності обґрунтовано створення комплексної системи психологічної та психіатричної та психологічної підтримки оперативного персоналу таємних та таємних операцій пошуку всередині розвідки. Спостереження проводили психіатри, які брали безпосередню участь у цих операціях.