АНАЛІЗ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО КОМПОНЕНТА ПСИХОЛОГІЧНОЇ ГОТОВНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ДО БОЙОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Юркова, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2020)
У статті аналізується поняття «психологічна готовність» та її структурні компоненти. Проведено теоретичний аналіз та розкрито сутність і зміст підходів до визначення функціонального компонента психологічної готовності військовослужбовців до бойової діяльності. Встановлено, що функціональна готовність формується і розвивається на базі загальної психологічної готовності в процесі професійної підготовки та має безпосередній вплив на ефективність бойової діяльності військовослужбовців.