СИНТЕЗ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОГО ЗМІСТУ ПОНЯТТЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ЯК СЕРЕДНЬОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ГРУПИ - Куций , О. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У статті викладено результати синтезу поняття організації як середньої соціальної групи через аналіз досліджень в біології, менеджменті з врахуванням соціально-психологічних уявлень. Реалізоване дослідження базувалося на застосуванні методу ізоморфізму, за яким є можливим запозичувати ідеї з інших наук та створювати за основними компонентами аналогії певних явищ. Внаслідок дослідження синтезовано зміст поняття організації. Основою змістового наповнення є здатність людини до спільної діяльності для отримання ефекту синергії. Це дає можливість забезпечувати значну кількість потреб й основною з них є можливість фізичного та ментального існування.