ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКИ І ФАКТОРИ ДОСЛІДЖЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИХ ДЕТЕРМІНАНТ ОБРАННЯ МОЛОДДЮ ПРОФЕСІЇ ЕКОНОМІСТА - Мартиненко, О.; Корольчук, М.; Корольчук, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У статті представлено дослідження соціально-психологічних детермінант обрання молоддю професії економіста. На основі проведено системного аналізу отриманих даних, відповідно мети дослідження обстежуваних щодо обрання професії економіста за результатами емпіричного дослідження проведено кореляційний і факторний аналіз за 10 методиками з 71 показниками. Визначено п’ять основних факторів соціально-психологічних детермінант обрання молоддю професії економіста: F1 – мотиваційний; F2 – професійно–інтелектуальний; F3 – адаптаційно-комунікативний; F4 – індивідуально-психологічний; F5 – темперементальний.