ІНФОРМАЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНА СКЛАДОВА БЕЗПЕКИ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ВІЙНИ - Алещенко, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті розкривається актуалізація проблеми інформаційно-психологічної безпеки особистості в умовах війни. Проаналізовано поняття безпека, національна безпека, інформаційна безпека, інформаційно-психологічна, психологічна безпека. Розкрито основні критерії психологічної безпеки особистості з урахуванням інформаційного впливу. Розглянуто зовнішні та внутрішні фактори психологічних механізмів інформаційного впливу на особистість, суспільство, державу в цілому. Наведена структурно-функціональна модель інформаційно-психологічної безпеки особистості. Узагальнюються та розглядаються теоретико-прикладні аспекти роботи з військовослужбовцями в умовах деструктивних інформаційних впливів, що вимагають обов’язкового врахування органами військового управління Збройних Сил України, для забезпечення ефективності роботи з військовослужбовцями під час вирішення завдань за призначенням.