ПСИХОКОНСУЛЬТАТИВНА ВЗАЄМОДІЯ З ДЕЗАДАПТОВАНИМИ ПІДЛІТКАМИ У СИТУАЦІЇ РОЗЛУЧЕННЯ БАТЬКІВ - Герасіна, С.; Хомич , Г. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті актуалізовано проблему порушення психосоціальної адаптації підлітків в умовах розлучення батьків. Розкрито вікові особливості і кризові тенденції формування підлітка. Досліджено психосоціальну дезадаптацію підлітків у комунікаціях з рідними, ровесниками і педагогами, у звичних їхніх справах і заняттях. Запропоновано психологічний супровід підлітка на засадах особистісно орієнтованого консультування у руслі тріадної взаємодії: «дитина – родина – школа».