АНАЛІЗ ПРАЦЬ ЗАХІДНИХ ВІЙСЬКОВИХ ТЕОРЕТИКІВ ПРО ПІДГОТОВКУ ТА ВЕДЕННЯ ШТУРМОВИХ ДІЙ У МІСТІ МАЛИМИ ПІДРОЗДІЛАМИ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК - Лобода, Ю.; Богайчук, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
В статті «Аналіз праць західних військових теоретиків про підготовку та ведення штурмових дій у місті малими підрозділами сухопутних військ» здійснено огляд класичних та сучасних воєнно-теоретичних джерел з проблем тактики штурмових та оборонних дій в умовах міста; продемонстровано динаміку адаптації теорії тактики військових дій в місті з огляду на досвід Другої світової війни та період другої половини ХХ – початку ХХІ століть.