ПСИХОЛОГІЧНІ БАРʼЄРИ ОСВІТНЬОЇ ВЗАЄМОДІЇ МАЙБУТНІХ РЯТУВАЛЬНИКІВ - Дячкова , О. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті представлено результати теоретичного аналізу типових психологічних барʼєрів, що виникають у процесі освітньої взаємодії педагогів та майбутніх рятувальників, а також узагальнено їх етіологію на підставі комунікативного та системно-діяльнісного підходів. Розкрито сутнісний зміст психологічних барʼєрів, окреслено позитивний і негативний вплив на ефективність педагогічного спілкування та схарактеризовано шляхи їх подолання.