ТРАНСФОРМАЦІЇ БАЗОВИХ КОМПОНЕНТІВ СТРЕСОСТІЙКОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Березюк, М.; Діхтяренко, С. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті на основі здійсненого аналізу будови стресостійкості запропоновано узагальнену структуру стресостійкості особистості. Детально розглянуто можливі варіанти трансформацій базових компонентів стресостійкості здобувачів вищої освіти під впливом стресогенних обставин, зумовлених війною. У результаті розгляду зроблено висновок, що зрушення та зміни стресостійкості цієї категорії осіб залежать від початкового рівня розвитку у них стресостійкості та нагальної інтенсивності стресогенного впливу.