ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІНСЬКИХ НАВИЧОК ОФІЦЕРІВ У БОЙОВІЙ ОБСТАНОВЦІ - Балабушка, Є.; Зик , Г. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті проаналізовано психологічні особливості управлінських навичок офіцерів у бойовій обстановці. Зазначається, що у динамічному аспекті вони виявляються у різній швидкості їхньої актуалізації у зв’язку з обстановкою, що виникає/змінюється; часом та зусиллями, які переважно витрачаються на вчинення певних дій; проявляються на різних етапах діяльності помилками та утрудненнями офіцера; у структурно-змістовному аспекті: різною мірою відповідності навичок актуальній обстановці, характеру вирішуваного бойового завдання; різному рівні повноти/фрагментарності освоєння офіцерами певних груп управлінських навичок (дослідницько-діагностичних, корекційно-регулюючих та проектувально-плануючих).