ПОНЯТТЯ "ДЕПЕРСОНАЛІЗАЦІЯ" ЯК АКТУАЛЬНА ПРОБЛЕМА СУЧАСНОЇ ПСИХОЛОГІЇ - Мороз , В. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті аналізуються погляди науковців-псхологів на сутність і зміст деперсоналізації та розгляд цього поняття на основі різних підходів і чинників. Визначається актуальність дослідження зазначеної проблеми в світлі світових глобалізаційних, урбанізаційних трансформаційних процесів, професійної діяльності людей, що є наслідками взаємопов’язаної дії та взаємодії таких систем: "людина-людина"; "людина-суспільство". Застосовується системний підхід для обґрунтування деперсоналізації як складного, багатовимірного поняття, пов’язаного з психологічною структурою людини, її стійкістю, впливом зовнішніх і внутрішніх чинників в умовах соціуму. Показується та обґрунтовується вплив деперсоналізації на професійну діяльність особистості.