КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ ЯК ПРЕДМЕТ ФІЛОСОФСЬКИХ ТА ПСИХОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Рибчук, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті розглядається проблема становлення та розвитку психологічної теорії критичного мислення у філософській та психологічній ретроспективі. Висвітлено основні віхи розвитку уявлення про критичне мислення у різні історичні періоди філософської та психологічної думки. Проаналізовано зміни у підходах до визначення та розуміння критичного мислення, як об’єкту наукового дослідження.