РЕЗИЛЬЄНТНІСТЬ СОЦІАЛЬНИХ СИСТЕМ В КРИЗОВИХ СТАНАХ - Волошина , О. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
Стаття присвячена дослідженню методології формування колективної резильєнтності як ресурсу відновлення та зростання соціальних систем в кризових станах. Мета статті полягає у обґрунтуванні взаємозалежності інтерактивних процесів формування резильєнтності на рівні індивідів, сімей і громад; аналізі методів її формування на макрорівні в кризових станах. Зроблено висновок, що процеси формування і управління резильєнтністю соціальних систем налаштовані на виконання двох завдань: По-перше, сприяти формуванню резильєнтності на мікро- та мезорівнях; по-друге, сприяти адаптації, відновленню та розвитку самої соціальної системи.