АНАЛІЗ МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТЕЙ ПЕРЕБІГУ ПТСР У ЖІНОК, ЩО СТАЛИ ЖЕРТВАМИ СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЛЯ В УМОВАХ ВІЙНИ - Журавльова, Л. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
В умовах воєнного стану в українському суспільстві актуалізувалася проблема сексуального насильства над жінками, в результаті якого в жертв розвивається посттравматичний стресовий розлад, що унеможливлює здорове функціонуванні жінки в багатьох життєвих сферах. На жаль, статистичні дані вказують на те, що наслідки сексуального насильства залишають невиправний слід, зокрема якщо жінці не було надано своєчасної психологічної допомоги. Тобто, існує ризик, що людина, яка отримала психологічну травму, може відчувати її наслідки тривалий період, а можливо навіть і все життя. У цьому контексті особливої актуальності набувають дослідження специфіки виникнення та прояву ПТСР у жертв насилля.