ПСИХОФІЗІОЛОГІЧНА АДАПТАЦІЯ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ СТАН ОРГАНІЗМУ ЛЮДИНИ - Грилюк , С. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
У статті узагальнено наукові підходи до поняття адаптація, адаптованість, визначення поняття психофізіологічної адаптації аналіз її рівнів, а також визначення взаємозв’язків між адаптацією та функціональним станом людини, обґрунтування гіпотез, які полягають у тому, що адаптацією людини можна керувати через вплив на механізми регуляції одного рівня на інший рівень психофізіологічної адаптації.