ПСИХІЧНЕ ТА ПСИХОЛОГІЧНЕ ЗДОРОВ’Я ОСОБИСТОСТІ: ПОНЯТТЯ, ЗМІСТ ТА КРИТЕРІЇ - Костюк, Д.; Костюк, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2019)
У статті представлено результати узагальнення наукових досліджень із питань психологічного та психічного здоров’я особистості, розглядаються різні трактовки даних понять, визначаються критерії психічного та психологічного здоров’я, а також фактори, які впливають на їх формування. Встановлено, що з одного боку психологічне здоров’я безумовно пов’язане з психічним здоров’ям, оскільки останнє створює базу для здоров’я психологічного. З іншого ж боку, поняття «психологічного здоров’я» та «психічного здоров’я» слід розмежовувати, так як для кожного з них властивий свій зміст, критерії, умови і механізми їх формування.