ПІДГОТОВКА ОФІЦЕРІВ ДЛЯ УЧАСТІ В МІЖНАРОДНИХ ОПЕРАЦІЯХ З ПІДТРИМАННЯ МИРУ ТА БЕЗПЕКИ ПІД ПРИВОДОМ НАТО (НА ПРИКЛАДІ МІСІЙ ISAF ТА RESOLUTE SUPPORT) - Ткачук, Р. (Вісник Національного університету оборони України, 2020)
У статті проведено аналіз специфіки міжнародної операції з підтримання миру та безпеки під приводом НАТО в Афганістані, яка має враховуватися під час проведення загальної, попередньої та безпосередньої підготовки національного персоналу. Визначено основні напрями діяльності Північноатлантичного Альянсу в ході міжнародної коаліційної місії зі сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан (ІРА) під приводом НАТО силами контингенту International Security Assistance Force (Міжнародні сили сприяння безпеці (МССБ)) та під час місії НАТО Resolute Support (Рішуча підтримка (РП-А)).