ОСОБЛИВОСТІ СХИЛЬНОСТІ ДО РИЗИКУ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДСНС УКРАЇНИ - Оніщенко, Н.; Платонов, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
Діяльність фахівця ДСНС України пов’язана з ризиком для життя та постійними стресовими ситуаціями. Щоб ефективно виконувати службові обов’язки, рятувальнику здебільшого приходиться йти на ризиковані дії та приймати рішення в умовах обмеженого часу. Визначено, що схильність до ризику носить інтегральний характер, тобто включає в себе індивідуальні, професійні, психологічні та інші характеристики особистості. У дослідженні виділено зв’язок індивідуально-психологічних особливостей особистості та схильності до ризику у майбутніх фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуації.