МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ТРЕНІНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Пилипенко , Н. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті здійснено теоретико-методологічний аналіз методичних основ тренінгової діяльності практичного психолога закладу вищої освіти. Застосовано інтегративний підхід до методичних засобів проведення психологічного тренінгу як психокорекційно-розвиткову технологію впливу на навчання й особистісний розвиток учасників освітнього процесу. Запропоновано: створення самоефективної команди на засадах партнерства в процесі тренінгу командоутворення; методичні рекомендації щодо розвитку особистісно-професійної компетентності тренера; складання програм тренінгів різного спрямування на основі концептуально-методологічної бази їх впровадження у психологічну практику.