НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПСИХОЛОГІЇ МОРАЛЬНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ В СУЧАСНІЙ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ - Шемчук, О.; Гаврюшенко, В.; Вербин, Н. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті досліджуються моральні риси та чесноти, притаманні військовослужбовцям, які виконують бойові завдання за призначенням. Особливу увагу приділено особливостям армійських цінностей, моральних якостей та чеснот військовослужбовців, які проходять службу в умовах російсько-української війни. В ході теоретичного аналізу історичної еволюції чеснот військовослужбовців в різні епохи у різних народів та з урахуванням отриманих результатів виокремлено та схарактеризовано моральні риси та чесноти військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання. Досліджуване питання є надзвичайно важливим у системі морально-психологічного забезпечення, від моральності, армійських цінностей, моральних рис та чеснот українських військових залежить наша майбутня перемога та формування Української армії «нового зразку».