МОТИВАЦІЙНО-РЕГУЛЬТОРНА, КОГНІТИВНО-МОТИВАЦІЙНА ТА ІНТЕГРАТИВНА СКЛАДОВІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ЯК ПРЕДИКТОРИ УСПІШНОСТІ УЧІННЯ ЗДОБУВАЧІВ - Мороз , Л.; Ольховецький , С. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
Нині система вищої освіти безперервно змінюється: навчання дедалі більшої кількості здобувачів стає пов'язаним із використанням дистанційних технологій, тому так важливо визначити мотиваційні чинники, що потенційно впливають на академічну успішність здобувачів різних форм навчання. Результати показали, що якщо переважає сильна внутрішня мотивація, то вона достатньою мірою визначає академічну успішність, але якщо мотивації бракує або вона має зовнішній характер, то підвищити академічну успішність допомагають інші компоненти, а саме - ресурси саморегуляції та стиль пояснення успіхів і невдач у навчальній діяльності.