ВИКОРИСТАННЯ РАДЯНСЬКОЮ ПРОПАГАНДОЮ КОМУНІКАТИВНО-ПРОПАГАНДИСТСЬКИХ ТЕХНОЛОГІЙ ВПЛИВУ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ “ОБРАЗУ США” ПІД ЧАС ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ - Скрябін , О.; Євсєєв , І.; Халіманенко , К.; Дембіцький, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
У статті розглядається процес формування “образу США” у суспільній свідомості радянського населення за допомогою використання технологій комунікативно-пропагандистського впливу у період Холодної війни. Негативні стереотипи суспільної свідомості, упереджене і вороже ставлення та “образ зовнішнього ворога” сформовані у населення СРСР стали визначальними факторами у сприйнятті ними американців. Зазначене досягалось за рахунок використання технологій пропаганди як прямого впливу, що спиралась на логіку, так і непрямого впливу – діяла одразу на підсвідомість, оминаючи критичне мислення.