РЕЗУЛЬТАТИ ВПЛИВУ ЗДАТНОСТІ ДО САМОРЕГУЛЯЦІЇ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЕКСТРЕМАЛЬНИХ ВИДІВ ДІЯЛЬНОСТІ НА УСПІШНІСТЬ ЇХ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Фурс, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2020)
У статті визначено одну з провідних психологічних проблем – здатність до саморегуляції фахівців екстремальних видів діяльності. Обґрунтовано необхідність у проведенні її експериментальної перевірки у військовослужбовців, які виконують завдання в зоні бойових дій. Розглянуто наукові погляди науковців щодо розуміння здатності представників спеціальних підрозділів до управління власними психічними станами в екстремальних ситуаціях. Апробовано методики діагностування здатності до психічної саморегуляції офіцерів оперативно-тактичного рівня підготовки.