ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ВНУТРІШНЬООСОБИСТІСНИХ КОНФЛІКТІВ У ВИХОВАНЦІВ ВІЙСЬКОВОГО ЛІЦЕЮ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ - Станішевська, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У статті розкриваються психологічні особливості внутрішньоособистісних конфліктіву у вихованців військового ліцею підліткового віку. Зазначається, що основні психологічні утворення цього віку (розвиток свідомості на рівні самосвідомості, розвиток понятійного мислення і розвиток «почуття дорослості») створюють умови для розвитку нових потреб, незадоволення яких призводить до аномальної зміни особистості, розвитку кризових станів і, як наслідок, до невротичних явищ.