ПРЕВЕНЦІЯ СУЇЦИДАЛЬНОСТІ ЗАСОБАМИ РЕЛІГІЙНОЇ ВІРИ У СЕРЕДОВИЩІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Олійник, А. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У даній статті у ході поглибленого аналізу проблеми впливу віри в Бога на суїцидальність суб’єкта теоретично обґрунтовано та експериментально доведено значущий антисуїцидальний вплив релігійної віри на свідомість та поведінку сучасного українського студентства; емпірично встановлено гармонізуючий вплив віри в Бога на психіку студентської молоді: обґрунтовано особливості превенції суїцидальності та психокорекції суїцидально небезпечних станів засобами релігійної віри й відтак, необхідності формування ставлення до життя як до найвищої людської цінності й ставлення до самогубства як до зазіхання на найбільш цінне.