ЕКСТРЕМАЛЬНІ ЧИННИКИ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ПСИХОЛОГІЧНУСТІЙКІСТЬ І АДАПТАЦІЮ - Грилюк C.; Петляєв , С. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У статті проаналізовано процес впливу екстремальних чинників на професійну діяльність військовослужбовця в контексті впливу безпосередньо на психологічну стійкість і адаптацію; досліджено різні підходи до тлумачення психологічної стійкості; розкрито погляди на значення адаптивних процесів в психіці військовослужбовця як противагу згубному впливу екстремальних чинників.