ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ ЯК ПРЕДИКТОР РІЗНИХ АСПЕКТІВ РЕГУЛЯЦІЇ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПСИХОЛОГА - Сафін , О.; Джулай, А.; Горенко , М. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті розглянуто наукові підходи і практичні доробки вчених з проблеми емоційного інтелекту в аспекті його розгляду як предиктора різних аспектів регуляції у професійній діяльності фахівця. Визначено роль емоційного інтелекту як ресурсу у регуляції професійної життєдіяльності особистості, а також виявити можливість його розвитку. Зазначається, що проблема розвитку емоційного інтелекту потребує додаткового вивчення та існує необхідність більшої кількості наукових досліджень, особливо у контексті емоційного інтелекту як здібності. Спірним залишається питання оптимального періоду розвитку емоційного інтелекту.