РОЛЬ ЕМОЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ОСОБИСТОСТІ В ПОДОЛАННІ ЕМОЦІЙНИХ БАР’ЄРІВ У СПІЛКУВАННІ - Тишакова, Л.; Балабанова , К. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
Стаття присвячена дослідженню емоційної компетентності особистості та її ролі в подоланні емоційних перешкод в міжособистісному спілкуванні. Метою дослідження є виявлення психологічних особливостей емоційної компетентності та їх зв’язку з емоційними бар’єрами міжособистісного спілкування курсантської молоді. Проаналізовано теоретичні підходи до вивчення емоційної компетентності та наводяться емпіричні дані про вплив емоційних бар’єрів на ефективність комунікації курсантів, що знаходяться на різних курсах фахового навчання. Встановлено існування відмінностей між курсантами першого та випускного курсів в емоційній ефективності спілкування.