ВПЛИВ ПСИХОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ НА РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ СТУДЕНТІВ - Гульбс , О.; Лантух, І.; Жук, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті автори, досліджуючи проблему впливу психологічної культури на розвиток творчих здібностей студентів-медиків, розглядають психологічну культуру як загальнонаукову категорію. Вони обґрунтовують схему психологічної культури фахівця медичного профілю у процесі професійної підготовки, де визначені суб’єктивні та об’єктивні її чинники. Проведене дослідження дозволило встановити, що психологічна культура є результатом не тільки соціалізації освіти, а також впливає на гармонійний розвиток творчих здібностей, інтересів й потреб студентів в освітньому просторі.