СУЧАСНІ КОНТЕКСТИ КОНЦЕПТУ МОРАЛЬНОЇ ГОТОВНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ - Осьодло, В.; Будагьянц , Л. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
Стаття надає результати дискурс-аналізу змін інтерпретацій концепту “моральна готовність військовослужбовців” у зв’язку з розгортанням нових контекстів культури, соціальної організації, військово-професійної діяльності в умовах війн інформаційної доби. Виходячи зі змін архітектури суспільства, становища індивідів та їхніх об’єднань у мережевому суспільстві, змісту діяльності, взірців й критеріїв ефективності, автори простежують, як ці зміни даються в знаки на підходах до забезпечення стійкості та моральної готовності військовослужбовців в особистісно’орієнтованій гуманітарній парадигмі військового управління - “управління місії”.