ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КОМАНДНОЇ ВЗАЄМОДІЇ В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ СИТУАЦІЯХ - Черкаський, А. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
У статті зроблено теоретичний аналіз понять екстремальна ситуація та командна взаємодія, розглядаються психологічні особливості командної роботи в даних умовах, відзначається важлива роль соціальної та групової підтримки у побудові психологічних технологій підвищення стресостійкості. Особлива увага приділена тому, що командна взаємодія це особливий тип взаємин, заснований на особистісному прийнятті один одного, взаємній повазі та визнанні, високому рівні мотивації, загальних групових цінностях і різнобічному діловому співробітництві, характерному для членів команди.