РОЛЬ КЕРІВНИКА-ЛІДЕРА В ФОРМУВАННІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ - Каменюк, Ю. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
В статті досліджено основні засади організаційної культури, роль і місце лідерства до процесів управління в організації. Зокрема акцентується увага на роботі керівника-лідера зі створення ефективної організаційної культури та вдосконаленні лідерських якостей, здійснено їх опис. Запропоновано модель організаційної культури та її складові. Визначено необхідні заходи у формуванні успішної організаційної культури та шляхи їх практичної реалізації у сучасних умовах України.