ОСОБЛИВОСТІ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Мищишин, Марія; Фечан, Наталя (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
У статті представлено результати теоретичного та емпіричного дослідження емоційного інтелекту студентів, які навчаються у коледжі та університеті за напрямком різних технічних спеціальностей. Здійснено аналіз психологічних особливостей емоційного інтелекту студентів технічних спеціальностей, його формування, становлення та розвиток. Проаналізовано фактори, які впливають на формування емоційного інтелекту респондентів та здійснено порівняльний аналіз показників емоційного інтелекту студентів коледжу та університету. Обґрунтовано актуальність дослідження емоційного інтелекту студентів та його значення в навчальній успішності, досягнення власних цілей та задоволенні своїх потреб. На основі проведеного дослідження виявлено невисокі показники рівня розвитку емоційного інтелекту у студентів технічного напрямку, пріоритетність певного типу професійного середовища для студентів різних технічних спеціальностей та різного рівня освіти.