ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПОДОЛАННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ ПСИХІЧНОЇ ТРАВМИ В УМОВАХ ВІЙНИ - Іванова, Н.; Ваврик, Л. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
У статті акцентується увага на тому, що психічна травма є деструктивним особистісним утворенням, що формується як емоційна відповідь на травмівні події та може виявлятися в певних порушеннях когнітивної, мотиваційній та емоційно-вольової сфер, системи комунікації та поведінки. Виокремлюються способи зменшення виявів у військовослужбовців посттравматичних стресових розладів, поради з покращення психоемоційного стану та деякі дієві прийоми самомотивування.