ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ДІТЕЙ ІЗ СПЕКТРОМ АУТИЗМУ: ШЛЯХ ДО РОЗУМІННЯ - Закалик, Галина; Шувар, Наталія (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
У статті висвітлено важливу проблематику сьогодення – розуміння психологічних особливостей дітей з РАС для підтримки їхнього розвитку та соціальної адаптації. Здійснено короткий історичний опис із досліджень дітей з РАС, основні причини щодо ризику розвитку даного захворювання, особливості діагностики та основні симптоматичні прояви. Показано активізацію державної політики у висвітленні даної проблеми в суспільстві, сприяння у розширенні доступності навчання та розвитку дітей спектру аутизму.