ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ ЕМОЦІЙНИХ СТАВЛЕНЬ ЯК ПОКАЗНИКА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ВИМУШЕНО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ЗА КОРДОНОМ - Василькевич , Ярослава; Кікінежді, Оксана (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
У статті схарактеризовано психологічну складову адаптації вимушених українських мігрантів у країнах Європи, обґрунтовано вплив на соціально-психологічну адаптацію суб’єктивних ставлень як інтегральної особистісної характеристики біженців. Розроблено та адаптовано методику колірних метафор для діагностики вибірки вимушено переміщених осіб за кордоном. Емпірично виявлено специфіку системи емоційних ставлень і потреб вимушених переселенців за кордоном.