ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА УЯВЛЕНЬ СУЧАСНОЇ МОЛОДІ ПРО АВАНТЮРНІСТЬ - Єрмакова, Світлана; Меленчук , Наталя; Лебедєва , Наталія (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
У статті наводяться результати дослідження суб’єктивних уявлень сучасної молоді про авантюрність, які ґрунтуються на власному досвіді досліджуваних. В якості методів психодіагностики було обрано нестандартизований самозвіт (твір) та модерація. Дані оброблялися за допомогою контент-аналізу. Доповнено психологічний зміст структурних складових схильності до авантюрності, а саме емоційного, когнітивного, поведінкового і контрольно-регулятивного компонентів.