МЕТОДИЧНЕ ПІДҐРУНТЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО ВІДБОРУ, ПРОФЕСІЙНОЇ ПРИДАТНОСТІ ТА ПРОФЕСІЙНОГО БЛАГОПОЛУЧЧЯ ФАХІВЦІВ - Корольчук, Микола; Петренко, Владислав (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
У статті представлено алгоритм дослідження професійної придатності та професійного благополуччя в системі професійно-психологічного відбору. Встановлено основні методичні принципи цього алгоритму: актуальність, диференційне прогнозування, динамічність критеріїв, практичність, особливості конкретних завдань, визначення професійно значущих властивостей фахівців і особливостей професійної діяльності, обґрунтування психодіагностичних методик, визначення диференційних критеріїв, розроблення практичних рекомендацій та експериментальна перевірка відбору.