ПСИХОЛОГІЧНІ СТРАТЕГІЇ ПОДОЛАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО СТРЕСУ У ФАХІВЦІВ - Авраменко, М.; Корольчук, М.; Корольчук, В. (Вісник Національного університету оборони України, 2021)
У статті автором наведено результати аналізу наукових поглядів вчених з розгляду проблеми професійного стресу та його подолання. Встановлено, що досі не існує узгодженої класифікації наявних сьогодні стратегій подолання стресу. Виокремлено найпоширеніші з них. Визначено, що усі стратегії мають адаптаційну мету зменшити або подолати стрес. Водночас, ефективність стратегій подолання професійного стресу залишається актуальною проблемою, яка потребує подальшого вивчення.