ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ КРИЗИ ДОРОСЛОГО ВІКУ - Костю , С. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У психологічній науці досі не вирішена проблема факторів вікових криз дорослої людини, їх місця та ступеню впливу на прояв цього феномену. Ряд дослідників віддають переваги внутрішнім факторам, в той час як інші – зовнішнім (соціальним). Таким чином, дане питання, багато в чому, залишається відкритим. Дана тема порушує важливі питання щодо розвитку та формування особистості. Адже, частина психологів вважає, що вікові кризи – це ненормальне явище, а інші стверджують, що наявність вікових криз в розвитку закономірна.