ФУНКЦІОНАЛЬНО-ІГРОВІ ЗАКОНОМІРНОСТІ СТРАТАГЕМ - Хайрулін, О. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
Досліджується феномен гри (Гейзинга, 1938; Берн, 1964) як формоутворюючий і функціональний базис стратагематики, основа сучасного застосування асиметричних впливів в умовах протиборства. Обґрунтовується сутнісний зв’язок ігрової психологічної методології і класичної стратагематики; зміст психологічних механізмів, що реалізуються у процесах застосування стратагем в умовах різнорідного протиборства. Наведені у статті підходи дозволяють викривати актуальні спроби застосування стратагем опонентом, супротивником, організовувати підбір та використання стратагем з метою асиметричної протидії в умовах протиборства, виявляти психологічні чинники такої протидії.