ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СПРИЙМАННЯ МОВИ ВОРОЖНЕЧІ - Гупало , С. (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті досліджуються психологічні особливості сприймання мови ворожнечі серед українського населення. Акцентовано, що мова ворожнечі здебільшого поширюється за допомогою пропаганди, в тому числі цифрової, спрямованої на дискредитацію мовної, релігійної чи етнічної ознаки. Підкреслено, що не зважаючи на численні дослідження, поняття мови ворожнечі є достатньо розмитим, що залишає його актуальним для наукового дискурсу.