ФЕНОМЕН ІМПОСТОРА: ОГЛЯД ЗАКОРДОННИХ ПСИХОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Костюченко, Є. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті представлено огляд закордонних психологічних досліджень, присвячених феномену імпостора. Розглянуто динаміку розвитку поглядів на феномен. Визначено перспективні напрямки досліджень в межах проблематики, зокрема акцентування уваги на ситуативних компонентах феномену імпостора і на розгортанні характерного для феномену особистісного досвіду з позиції користі для функціонування, адаптації особистості.