САМОРЕГУЛЯЦІЯ ТА МІЖОСОБИСТІСНІ СТОСУНКИ В МОЛОДІ: ЕМПІРИЧНИЙ РАКУРС - Березовська , Л.; Бекар , М. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті представлено теоретичний аналіз поняття саморегуляції особистості та міжособистісних стосунків. Емпірично досліджено прояв саморегуляції у молоді та її взаємозв’язки з міжособистісними стосунками. Описано прояв у молоді саморегуляції, емоційного інтелекту, емоційних бар’єрів у спілкуванні, різних типів міжособистісних стосунків. А також проаналізовано визначені кореляційні зв’язки між саморегуляцією та емоційними бар’єрами, міжособистісними відносинами.