АНАЛІЗ ТА ІНТЕРПРЕТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ АПРОБАЦІЇ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ПСИХОЛОГІЧНОГО САМОЗАХИСТУ ВІД НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ МЕДІАПЕРЦЕПТИВНОЇ КОМУНІКАЦІЇ - Шерешкова , І. (Вісник Національного університету оборони України, 2023)
У статті подано дані щодо мети, завдань, структури та результатів апробації програми розвитку у військовослужбовців Збройних Сил України психологічного самозахисту від негативного впливу медіаперцептивної комунікації «Слово – теж зброя!». Розроблена та верифікована програма сприяла розвитку у кожного учасника тренінгу психологічного самозахисту від негативного впливу комунікації – здатності людини контролювати та захищати свій психологічний простір, забезпечувати власне психічне здоров’я, психологічне благополуччя, що ґрунтується на інтеріоризованому досвіді довільних і мимовільних прагматичних думок, диспозицій, дій як оптимальної відповіді на актуальний і потенційно негативний вплив медіаперцептивної комунікації. Отримані статистично значущі зміни, які продемонстрували військовослужбовці експериментальної групи порівняно із відсутністю значного прогресу у контрольній групі, підтверджують дієвість запропонованої програми та демонструють поліпшення показників досліджуваних військовослужбовців на яких здійснювався формувальний вплив.