ПІДВИЩЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ СВІДОМОСТІ СУСПІЛЬСТВА – ШЛЯХ ДО РІВНОСТІ В СФЕРІ ОБОРОНИ ТА БЕЗПЕКИ - Чоботько , М.; Чоботько , І. (Вісник Національного університету оборони України, 2024)
Сучасне суспільство постійно стикається з питаннями гендерної рівності та участі жінок у військовій службі. Традиційні уявлення про ролі статей у суспільстві нерідко не відображають реальні можливості та потреби, що приводить до виникнення стереотипів. Проте сучасний світ постійно змінюється, і з ним змінюються й уявлення про гендерні ролі. Стаття розглядає тенденції зміни стереотипів у сучасному світі та заходи, спрямовані на забезпечення гендерної рівності у сфері оборони та національної безпеки. Не глядачі на наявність стереотипів, у останні роки спостерігається зростання кількості жінок, які обіймають керівні посади та беруть участь у військових структурах.