ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА: ПСИХОЛОГІЧНИЙ КОНТРАКТ - Храбан , Тетяна (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
Мета цієї статті – виявити і осмислити всі потенційно значущі концептуальні засади формування психологічних контрактів у військовому контексті. У статті доведено, що небажання вступати до лав збройних сил або рішення звільнитися може бути пов’язане з формулюванням «нечітких» психологічних контрактів, пережитим досвідом і враженнями від вербування до збройних сил, значними відмінностями між ідеалізованим та реально досяжними «я»/«робота».