МОТИВАЦІЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ В СТАНІ ПЕРЕЖИВАННЯ БОЙОВОГО СТРЕСУ - Блінов, Олег; Абрамян, Наталія; Бєлавіна , Тетяна (Вісник Національного університету оборони України, 2025)
Стаття присвячена дослідженню мотиваційних стратегій та їх взаємозв’язків з переживанням бойового стресу військовослужбовцями. З’ясовано, що мотивація є одним з потужних факторів, який змістовно впливає на активність поведінки військовослужбовців. Особливого значення набуває мотивація при виконанні бойових завдань, які безпосередньо загрожують життю військовослужбовців. Встановлені значущі зв’язки між особистісними характеристиками військовослужбовців, в тому числі мотивацією і наслідками військової діяльності.