MODEL OF PSYCHOLOGICAL RESOURCES OF MNEMIC FUNCTION OF STUDENTS

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.33099/2617-6858-2020-58-5-32-40

Анотація

Ми розробили модель практичної підготовки психологічних ресурсів мнемічних функцій, як засобу продуктивної навчальної діяльності учнів. Наукова новизна полягає у недостатньому розвитку теми та необхідності постійного вдосконалення, впровадження та перевірки інноваційних підходів у галузі організації навчальної діяльності студентів.

Сучасна наука потребує інтегративних та інноваційних підходів до методів організації роботи студентів. Нашим завданням було переосмислити модель навчання студентів та визначити модель, за допомогою якої вони можуть вдосконалити психологічні ресурси мнемонічних функцій. Віна передбачала створення ефективної стратегії, яка вписувалася б у календарне тематичне планування освітньої діяльності.

Цей вид моделювання дає поштовх для розвитку теоретично свідомого емпіричного досвіду та творчих здібностей, завдяки яким навчальний процес має можливість оцінювати якість навчання шляхом порівняння стандартів, методів навчання, вдосконалення технологій, навчальних планів. На основі цих досліджень та ідей ми визначили оптимальний алгоритм побудови моделі, яким є побудова моделі (мета, завдання, методологічний підхід, принципи, форми та засоби та методи навчання, результат моделі). Наступним етапом є перевірка розробленої моделі на надійність та перевірка її на практиці, а також інтеграція результатів для оновлення моделі. Для досягнення цієї мети проаналізовано психолого-педагогічні умови, які здатні забезпечити ефективність навчальної роботи студентів. Технології та методи розвитку психологічних ресурсів мнемічних функцій розробляються та апробовуються в системі навчальної роботи. Перевірено ефективність програми розвитку психологічних ресурсів мнемічних функцій у процесі навчальної роботи студентів.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Біографія автора

S. O. Viktorenko, Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України

аспірант 

Посилання

Кизмінцкий А.І. (2005) Педагогіка вищої школи. Київ: Знання, с. 61.

Зіганов М.А. (2007) Швидкочитання. М. Ексмо, с. 53.

Кудіна В.В. (2007) Педагогіка вищої школи. 2-нд вид., К.: Ленвіт, с. 19.

Кулга Н. К. (2000) Використання інноваційних технологій навчання – запорука успіху якісної підготовки фахівця.Н. К. Кульга: Проблеми освіти. Вип. 22. с. 96.

Мешко Г.М. (2008) Вступ до педагогічної професії: Практикум. Навч. посіб. для студентів вищих навчальних закладів. Г.М. Мешко Т.: ТИПУ, с. 51.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-02-04

Як цитувати

Viktorenko, S. O. (2021). MODEL OF PSYCHOLOGICAL RESOURCES OF MNEMIC FUNCTION OF STUDENTS. Вісник Національного університету оборони України, 58(5), 32–40. https://doi.org/10.33099/2617-6858-2020-58-5-32-40

Номер

Розділ

ПИТАННЯ ПСИХОЛОГІЇ